Beatrix en Mabel bij prins Friso-prijs

Vorsten

2015-02-10 16:36:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix en prinses Mabel zijn op woensdag 18 maart aanwezig bij de eerste uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs aan de Ingenieur van het jaar. De prijs wordt uitgereikt op de Universiteit Twente in Enschede, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekend.

De prijs van de beroepsvereniging Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is voor ingenieurs die zich onderscheiden in ‘innoverend vermogen, ondernemerschap, persoonlijkheid en maatschappelijke impact’. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en draagt sinds dit jaar de naam Prins Friso Ingenieursprijs. De prins was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek.

KIVI liet weten dat ”prins Friso zich nadrukkelijk bewoog op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar vanaf 2015 te eren met de Prins Friso Ingenieursprijs. Tevens was Prins Friso een zeer gewaardeerd lid van KIVI”.














Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek