Beatrix en Mabel bij uitreiking Friso-prijs

Vorsten

2016-03-16 17:01:00

Tim Horeman-Franse heeft woensdagmiddag in Delft de Prins Friso Ingenieursprijs 2016 ontvangen. De prijsuitreiking vond plaats in hogeschool InHolland in Delft, de stad waar prins Friso lucht-en ruimtevaarttechniek studeerde. De publieksprijs was voor Laura Klauss.

Het was voor de tweede keer dat de naar de in 2013 overleden prins Friso vernoemde prijs werd uitgereikt. Bij de plechtigheid waren prinses Beatrix en prinses Mabel, alsmede Mabels moeder, aanwezig.

Tim Horeman-Franse, werkzaam voor MediShield, weet volgens de jury een prachtige verbinding te leggen tussen techniek en zorg, en kan zijn uitvindingen goed afstemmen op de wensen van de markt. Hij ontwierp met zijn team onder meer apparaten waar aankomende chirurgen mee kunnen leren hechtingen goed uit te voeren, hetgeen het welzijn van patiënten ten goede komt.

Laura Klauss, die met haar uitvindingen onder meer actief is in Angola, werkt aan een ‘circulerende economie’. Met oud plastic en 3D-printers kunnen nuttige voorwerpen worden gemaakt. Derde finalist was Rutger de Graaf-van Dinther, die drijvende steden ontwerpt als oplossing voor de problemen die de klimaatverandering met name in kuststeden veroorzaakt.


Meer Nederland