Beatrix en Margriet genieten van show Introdans: Geweldig!

Vorsten

24-09-2021 23:08:08

Prinses Margriet en prinses Beatrix hebben vrijdagavond zichtbaar genoten van de jubileumvoorstelling van Introdans. “Geweldig”, aldus prinses Margriet bij een ontmoeting met de dansers op het toneel van het Stadstheater in Arnhem. Daar gingen beide prinsessen ook met het vijftigjarige dansgezelschap op de foto. “Het was geweldig om weer te kunnen dansen en wat een geweldige reactie van het publiek”, aldus een van de danseressen.

Vanwege de coronaregels mocht de zaal nog maar voor driekwart zijn gevuld en was de oekaze om tijdens de pauze op de plaatsen te blijven zitten – regels die zaterdag verdwijnen – maar dat had geen invloed op het enthousiasme en de uitgelatenheid van het publiek én de koninklijke dansliefhebbers.

“Ik ben er trots op dat ik beschermvrouw mag zijn van zo’n geweldige familie”, aldus Margriet in het voorwoord van het jubileumboek dat ze samen met Beatrix voorafgaand aan de voorstelling kreeg aangeboden. “Introdans beweegt je. Letterlijk en figuurlijk. Tijdens een voorstelling gebeurt het maar al te vaak dat ik mee wil dansen”, schreef Margriet ook.

Dierbare herinneringen

Beide prinsessen zeiden “heel blij” te zijn met de jubileumuitgave. Prinses Beatrix nam spontaan de gelegenheid te baat om Tom Wiggers, medeoprichter van Introdans te bedanken voor zijn pionierswerk, niet alleen voor de dans maar ook voor goede doelen zoals het Prinses Beatrix Spierfonds. Als koningin nam Beatrix het dansgezelschap een aantal keren met groot succes mee tijdens een staatsbezoek.

“Dierbare herinneringen koester ik aan de fantastische optredens voor diverse verjaardagen van mij”, aldus prinses Margriet. “We zijn vaker geweest dan iedereen weet”, zei Wiggers net een knipoog. Hij noemde het verjaardagsfeest van (toen nog) prins Willem-Alexander in de tuin van paleis Het Loo, waar de weergoden op het laatste moment iedereen gunstig gezind waren. Introdans gaat na dit weekeinde met het jubileumprogramma “Tutti” op tournee door heel Nederland.


Meer Nederland