Beatrix houdt deelname fotosessie verrassing

Vorsten

2016-02-22 06:37:00

LECH – Heel even overheersen camerastatieven en niet ski’s en skistokken maandagochtend het beeld voor de garage van het Oostenrijkse postbedrijf, net onder de skilift naar Oberlech. Voor de inwoners van het skidorp het teken dat de bezoekende Nederlandse koninklijke familie haar fotohalfuurtje heeft.

Goed voor de uitstraling van Lech, en met voor de Oranjes de prettige consequentie dat alle deelnemers aan de fotosessie plechtig hebben beloofd om daarna de camera’s op te bergen en de familie tijdens het vakantieverblijf met rust te laten.

Er kunnen natuurlijk altijd fotografen niet meedoen aan die afspraak en later in de week op de piste of in het dorp toch opnamen maken, maar die vinden dan doorgaans geen aftrek in Nederland. Ook niet als ze spannender of spontaner zijn dan de foto’s van het strak geregisseerde officiële moment.

Voor de ontmoeting tussen pers en Oranjes hebben zich naast koning Willem-Alexander en zijn gezin dit jaar ook prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen aangemeld. Of prinses Beatrix ook van de partij is, blijkt pas op het laatste moment. Ze heeft haar deelname niet aangekondigd, maar is wel al een week in Lech.


Meer Nederland