‘Beatrix past op kleinkinderen in Lech’

Vorsten

2015-02-24 11:26:00

LECH – Prinses Beatrix is in Lech om op haar kleinkinderen te passen. Dat is de conclusie die de Tiroler Tageszeitung dinsdag trekt uit de opnamen van de fotosessie van de Oranjes een dag eerder in Lech.

De prinses poseerde toen op verzoek van de fotografen ook met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Voor de krant van Tirol hét bewijs dat ‘oma’ is meegekomen als oppas. “Koningin Máxima kan dan onbezorgd gaan skiën”, aldus de Tageszeitung, die ook een foto afdrukte van de skiënde Máxima.

Van koning Willem-Alexander geen spoor. “Die is voor onze lezers niet interessant”, zei maandag al een verslaggever van het Duitse weekblad Bunte, die haar reportage uit Lech ook inleidde door te spreken over het fotokwartiertje van Máxima.

Uitgelaten stemming

In de Oostenrijkse kranten moeten de Oranjes het dit jaar qua aandacht afleggen tegen de uitreiking van de Oscars zondagnacht. De ruimte die bijvoorbeeld de Kronen Zeitung en Der Kurier normaal inruimen voor de fotosessie, wordt dinsdag ingenomen door verhalen en vooral veel foto’s van de Oscars.

De Kurier sprak maandag op de website wel over een ‘uitgelaten en goede stemming’ bij de persontmoeting van de koninklijke familie.


Meer Nederland