Beatrix opent themajaar Rembrandt

Vorsten

2019-01-27 14:51:00

Prinses Beatrix opent woensdag het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw in het Mauritshuis in Den Haag. De schilder Rembrandt stierf in 1669, dit jaar precies 350 jaar geleden. De volledige eigen Rembrandt-collectie van het Mauritshuis was al vanaf eind januari te zien.

Ter ere van een van de grootste Nederlandse schilders in de geschiedenis, zal ook de NOS op 2 februari komen met ‘NOS: Opening Rembrandtjaar’, waarbij onder andere zanger Marco Borsato en auteur Simone van der Vlugt aanwezig zijn. Daarbij is het een liveregistratie van het gratis Rembrandt Festival in de Amsterdamse Jodenbreestraat, georganiseerd door het Rembrandthuis.

Ook het Rijksmuseum in Amsterdam en de Lakenhal in Leiden komen met hun eigen exposities gedurende het jaar 2019. Op het moment zijn liefhebbers van de schilder welkom in het Fries Museum in Leeuwarden met een expositie over Rembrandt, Saskia en de liefde in de Gouden Eeuw. Ook het Amsterdams stadsarchief opende dit jaar al een expo met archieven uit zijn leven.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?