Prinses Beatrix reist af naar Putten

Vorsten

09-05-2014 08:52:00

PUTTEN – Prinses Beatrix reist vrijdagmiddag af naar het Gelderse Putten. Daar zal ze het nieuwe woonzorgcentrum De Schauw openen, een complex voor mensen die extra zorg nodig hebben en/of dement zijn, zo meldt koninklijkhuis.nl.

De prinses opent het nieuwe pand om 14.00 uur en krijgt vervolgens een rondleiding door het nieuwe woonzorgcentrum, dat vorig jaar al in gebruik is genomen. Naast de 39 appartementen waarin mensen nog zelfstandig wonen, zijn er ook drie beschermde woongroepen waarin 21 demente cliënten gehuisvest zijn. Deze groepen zijn vernoemd naar de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. De voormalige koningin zal tijdens het bezoek ook kennismaken met verschillende bewoners.

Naast woonruimte herbergt het nieuwe complex ook ruimtes voor activiteitenbegeleiding en is er plek voor bijvoorbeeld ergotherapie, fysiotherapie en logopedie. Verder is er een thuiszorgpost en een kapsalon.

Direct na het weekeinde gaat prinses Beatrix opnieuw op pad. Maandag is ze te gast op het Minerva Twee Eeuwen Concert in het Concertgebouw in Amsterdam. Het evenement is onderdeel van het jubileum van de Leidse studentenvereniging Minerva die 200 jaar bestaat. Beatrix en haar zonen koning Willem-Alexander en prins Constantijn zijn in hun jaren lid geweest van de sociëteit.

Meer Nederland