Beatrix plant koningsboom bij paleis

redactievorsten

22-11-2013 12:41:25

Foto: @JeroenvdVeer

Prinses Beatrix heeft vanochtend in de Prinsessentuin van Paleis Noordeinde een Koningsboom geplant, meldt de RVD. De prinses ontving de lindeboom – en het bijbehorende sierhekwerk – als dank voor haar inzet om kinderen het belang van een gezonde natuur te laten inzien door het planten van bomen. Peter Derksen, directeur van Stichting Nationale Boomfeestdag, sprak de oud-vorstin toe. Hij dankte haar voor haar jarenlange inzet voor de natuur.

Sinds het ontstaan van het Nederlandse koningshuis is het traditie om bij iedere abdicatie een zogenoemde koningslinde te planten, meestal met een mooi sierhek eromheen geplaatst. ln tal van gemeenten herinneren inmiddels koningslindes aan het begin van het koningschap van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix.

Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen zijn ter gelegenheid van de troonswisseling het project Koningsbomen gestart. Het project richtte zich op het stimuleren van Nederlandse gemeenten een Koningsboom (een koningslinde mét hekwerk) te planten om het begin van het koningschap van Koning Willem-Alexander te markeren. Hij plantte zelf de eerste Koningslinde op 23 april 2013 in wijkpark Transvaal in Den Haag.

ANP221113187-1


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel