Bernhard gebruikt Circuit Zandvoort voor fietstraining

Vorsten

2020-04-08 21:10:37

Prins Bernhard heeft woensdag een mooie, rustige plek gevonden om zijn conditie op peil te houden in de coronacrisis. De prins ging naar ‘zijn’ Circuit Zandvoort en pakte de mountainbike om rondjes af te leggen op de verlaten en stille racebaan.

Bernhard (50) plaatste een foto van zijn excursie op Instagram en kreeg zowel opbeurende, jaloerse als licht ironische opmerkingen. “Zó wordt dat circuit nog eens nuttig gebruikt”, luidde een reactie. “Met de auto erheen, omkleden en op de fiets”, merkte een ander op.

De prins kreeg ook vragen over zijn rondetijd. “Het was een rustig rondje”, antwoordde Bernhard, die van verschillende kanten ook de vraag kreeg of meer mensen op het circuit mochten fietsen. Op Instagram zette Bernhard ook een door Chris Schotanus gemaakte stoere sportfoto, waarbij hij de Arie Luyendyk ‘corner’ uitprobeert.

Voor de coronacrisis uitbrak, was het de bedoeling dat op 3 mei de Grand Prix van Nederland weer verreden zou worden op Circuit Zandvoort. Dat gaat voorlopig niet door.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt