Blaasmuzikanten heten Beatrix in Ahoy welkom

Vorsten

2014-02-01 19:52:00

ROTTERDAM – Met blaasmuziek van het Nederlandse Blazers Ensemble en een welkomstwoord van presentatrice Chantal Janzen is zaterdagavond het grote bedankfeest voor prinses Beatrix begonnen. Presentatrice Chantal Janzen heette het publiek van harte welkom.

Voordat de prinses binnentrad, maakte Chantal van de gelegenheid gebruik door met het publiek te oefenen op een verrassing voor de hoofdgast. Ze vertelde het publiek dat iedereen onder de stoel een cadeautje had liggen, een oranje kroontje. Aan het einde van de avond zingt Chantal Janzen een liedje, met daarin de tekst ‘Prinses Beatrix, chapeau’, waarbij het de bedoeling is dat de 4000 mensen in het publiek het kroontje opzetten en op het moment supreme weer eervol afzetten.

Prinses Beatrix krijgt zaterdagavond in Ahoy in Rotterdam een bijzonder eerbetoon aangeboden. 33 ‘gewone en onbekende’ Nederlanders brengen een ode aan de vorig jaar afgetreden vorstin. Het programma van ‘Beatrix, met hart en ziel’ is samengesteld door Bart Schneemann, de artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble. In de uitzending Blauw Bloed van de EO vertelde Schneemann dat hij na een landelijke oproep de allermooiste odes had uitgekozen uit ruim 700 inzendingen.

Koninklijke familie

Beatrix wordt vergezeld door bijna de voltallige koninklijke familie. Prinses Anita, die vooraf wel was aangekondigd, ontbreekt.

Ze krijgt onder meer rap, hiphop, breakdance, een ballad en een levenslied uit de Amsterdamse Jordaan voorgeschoteld. Het Nederlands Dans Theater levert ook een bijdrage. Erica Terpstra, Humberto Tan, Jeroen Henneman en Anita Witzier brengen een persoonlijk dankwoord.


Meer Nederland