‘Blauw Bloed-petitie moet naar 20.000 handtekeningen’

Vorsten

11-06-2021 11:10:25

Vorsten-hoofdredacteur Justine Marcella is verheugd over het feit dat de petitie om Blauw Bloed op televisie te houden de 10.000 handtekeningen heeft aangetikt. De initiatiefneemster is echter nog niet tevreden. Ze hoopt op minstens het dubbele aantal.

Volgens Marcella geeft de teller nu een vertekend beeld en willen waarschijnlijk nog veel meer mensen dat Blauw Bloed blijft bestaan. “Als je bijvoorbeeld denkt aan de oudere kijker, die is misschien nog niet heel erg online. Donderdag komt de nieuwe Vorsten uit, daarin heb ik het ook in print gezet. Ik hoop dan dat mensen die niet handig zijn met de computer een buurvrouw, een dochter of zoon vragen of ze kunnen helpen’, vertelt ze aan het ANP.

Marcella heeft goede hoop dat Blauw Bloed van de ondergang kan worden gered, zeker met het oog op bijvoorbeeld Andere Tijden. Dat programma zou ook verdwijnen maar keert inmiddels in een andere vorm terug. “Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat Blauw Bloed echt gaat verdwijnen. Ik houd nog steeds hoop.”

Of de petitie later wordt aangeboden aan de NPO, is nog niet bekend.


Meer Nederland