Burgemeester Berlijn neemt koningspaar mee naar Brandenburger Tor

Vorsten

05-07-2021 17:20:08

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben tijdens hun volgepakte staatsbezoek aan Duitsland even de tijd gevonden om de toerist uit te hangen. De burgemeester van Berlijn, Michael Müller, nam het koningspaar mee naar een van de bekendste plekken van zijn stad: de Brandenburger Tor.

Bij de poort, die ooit de grens tussen Oost- en West-Berlijn markeerde, wachtten veel Oranjefans het koningspaar op. Om een grote toeloop van publiek te voorkomen, zijn er nauwelijks details vrijgegeven van het staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima. Maar een bezoek aan hét symbool van Berlijn kon niet ontbreken.

Het koningspaar poseerde met de Berlijnse burgemeester voor de aanwezige pers en had tijd voor een korte wandeling onder de Brandenburger Tor door naar Pariser Platz. Daarna nam Müller zijn koninklijke gasten mee naar het ruim 2 kilometer verderop gelegen Rotes Rathaus, het stadhuis van de stad en deelstaat Berlijn. Daar vond achter gesloten deuren een gesprek plaats tussen het koningspaar en de burgemeester.













Meer Nederland