Prinses Aimée heeft groene vingers

Vorsten

20-03-2015 12:09:00

BARNEVELD – Met een beetje geduld en geluk ligt er over een paar jaar een prachtig bloeiende bloemen- en kruidentuin achter verpleeghuis Norschoten in Barneveld, waar prinses Aimée vrijdag de eerste hand aan legde.

Met leerlingen van VMBO-school De Meerwaarde liet Aimée zien dat ze over groene vingers beschikt. Geduldig plantte ze op knieën piepjonge buxusplantjes, in dezelfde tuin als waar prinses Beatrix de plantenkas schoonmaakte.

”Misschien moeten we hier over een jaar of tien nog maar eens terugkomen, dan ziet het er hier vast geweldig uit”, zei Aimée, terwijl haar echtgenoot prins Floris ondertussen op een andere locatie van het verpleeghuis een wedstrijdje koersbal deed met zijn broer prins Bernhard en Tjalling ten Cate.

Oranje Fonds

De koninklijke familie was vrijdagochtend met zes ‘man’ sterk in Barneveld op de jaarlijkse actiedag NLdoet. Dit jaar doen 300.000 vrijwilligers mee. Ze gaan vrijdag en zaterdag aan de slag met in totaal 7600 klussen.

Het Oranje Fonds breng met NLdoet vrijwilligerswerk onder de aandacht. Met de actie wil het Oranje Fonds aantonen hoe belangrijk en leuk vrijwilligerswerk is.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.