Camilla nieuwe beschermvrouwe van SafeLives

Vorsten

2020-06-27 14:04:38

De hertogin van Cornwall is beschermvrouwe geworden van SafeLives, een liefdadigheidsinstelling die strijdt tegen huiselijk geweld. Dat werd zaterdag bekendgemaakt. In die rol hoopt Camilla “de sluier van stilte” die over huiselijk geweld hangt te onthullen.

Camilla sprak zaterdag op een online-evenement over haar werk om huiselijk geweld tegen te gaan en om bekend te maken dat ze beschermvrouwe van SafeLives wordt. “Het is geen leuk onderwerp om over te praten, en ik denk dat dat een van de problemen is. Het onderwerp is zo lang taboe geweest dat mensen er gewoon niet over hebben gepraat”, zei Camilla tijdens het gesprek. “Stilte is schadelijk omdat het ervoor zorgt dat slachtoffers schaamte en schuldgevoel ervaren. Ik wil de sluier van stilte optillen en ervoor zorgen dat meer vrouwen, kinderen en mannen over hun ervaringen praten.”

Camilla werkt al sinds 2016 samen met SafeLives. “Ik bezocht SafeLives voor het eerst in 2016, en zoals ik vaker heb gezegd, heeft die memorabele dag mijn interesse in huiselijk geweld aangewakkerd. Ik kende mensen die daar het slachtoffer van waren, maar ik was geschokt en beangstigd door hoeveel mensen in de wereld daar mee te maken hebben”, zei de hertogin eerder over haar eerste kennismaking met de organisatie.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt