Mabel voor besprekingen in Canada

Vorsten

2014-11-18 21:02:00

OTTAWA – Prinses Mabel is deze week in Canada voor besprekingen met onder anderen minister John Baird van Buitenlandse Zaken en de Canadese parlementscommissie voor Buitenlandse Zaken. De prinses doet dat in haar hoedanigheid als voorzitter van Girls Not Brides, het internationale samenwerkingsverband van 400 organisaties die strijden tegen kindhuwelijken.

Canada is voorstander van doortastend optreden tegen kindhuwelijken, zo zei minister Baird eerder dit jaar al toen hij zich opmaakte voor het bijwonen van een wereldtop in Londen gericht op het beëindigen van dit gebruik. Baird ontmoette in de Britse hoofdstad ook prinses Mabel en nodigde haar uit naar Canada te komen om verder te praten.

Prinses Mabel bezoekt tijdens haar reis behalve de hoofdstad Ottawa ook Toronto en Montréal. Ook daarbij zal de nadruk liggen op gesprekken over nut en noodzaak van het stoppen van kindhuwelijken. ,,Kindhuwelijken veroorzaken talloze ontwikkelingsproblemen, zoals ongeletterdheid – getrouwde meisjes worden van school gehaald – kindersterfte en armoede”, aldus Mabel afgelopen weekeinde in een interview met KIND.


Meer Nederland