Charles en Camilla ontmoeten vrijwilligers in Cornwall

Vorsten

21-07-2020 18:17:34

Charles en Camilla zijn op de tweede dag van hun jaarlijkse bezoek aan Cornwall neergestreken in de plaats St. Austell. Daar bezochten de hertog en hertogin van Cornwall onder meer de Treverbyn Community Hall.

Het buurthuis werd tijdens de coronalockdown door vrijwilligers als thuisbasis gebruikt om de gemeenschap te steunen. Zij zorgden onder meer voor medische steun en eten en onderhielden een telefonische hulplijn voor mensen in nood. Charles sprak met een aantal vrijwilligers en Camilla serveerde als dank een aantal maaltijden.

Het paar bezocht dinsdag ook het gezondheidscentrum St. Austell Healthcare. In een speech sprak Charles lovende woorden voor de aanwezige gezondheidsmedewerkers. “Dit land is jullie allemaal een immense dank verschuldigd”, zei de prins.

Charles en Camilla zijn bezig aan een driedaags bezoek aan Cornwall en Devon in het zuiden van Engeland. Op de eerste dag bezochten zij het kasteel Tintagel in het noorden van Cornwall en een station van de Cornwall Air Ambulance Trust in Newquay.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.