Claes Iversen vindt Máxima prachtig in hergebruikte japon

Vorsten

15-09-2020 16:39:21

Claes Iversen vindt het erg leuk dat koningin Máxima tijdens Prinsjesdag wederom voor een ontwerp van zijn hand heeft gekozen. De modeontwerper ziet het daarnaast als een passende keuze dat ze de jurk uit 2018 opnieuw uit haar kledingkast heeft gehaald en wat tinten donkerder heeft laten maken.

“Ik ben meer dan vereerd dat Hare Majesteit de japon weer draagt”, laat Iversen weten aan het ANP. “Het hergebruik van een japon is in deze tijden een passende en charmante keuze. Ze ziet er prachtig uit.”

De koningin kiest sinds 2015 geregeld voor ontwerpen van de Deens-Nederlandse couturier. Zo droeg Máxima tijdens het werkbezoek aan China in 2018 een bordeauxrode jurk met oranje stiksels tijdens de ontmoeting met premier Li. Ook voor Prinsjesdag 2016 koos de koningin voor een ontwerp van Iversen, toen droeg ze een nachtblauwe top en een goudkleurige rok.

De gele jurk met horizontale volants die Máxima dinsdag uit haar kledingkast haalde droeg ze in 2018 al tijdens het officiële bezoek van het Jordaanse koningspaar aan Nederland.

 

Bestel het nieuwe nummer van Vorsten

Bestel nu alvast Vorsten nummer 12, met daarin onder andere alles over deze historische Prinsjesdag!


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.