Claudia de Breij twijfelde geen moment over Amalia-boek

Vorsten

04-11-2021 20:38:35

Prinses Amalia en Claudia de Breij. Copyright: RVD - H.K.H. de Prinses van Oranje

Claudia de Breij heeft geen moment getwijfeld nadat ze werd gevraagd om het verjaardagsboek over prinses Amalia te schrijven. De cabaretière wist direct dat ze de klus wilde doen, zei ze donderdag in RTL Boulevard.

“Ik mocht er een week over nadenken en dan zouden ze me terugbellen maar ik zei: ja, ik wil wel een week ‘hard to get’ spelen, maar ik weet toch wel dat ik dit wil. Dat is toch onwijs leuk. En het bleek nog leuker dan ik had kunnen denken.”

De Breij heeft afgelopen zomer meermaals met Amalia, die volgende maand 18 jaar wordt, gesproken over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en over haar toekomstige rol als koningin. Ook vertelde de prinses over haar passie voor paarden en de paardensport.

Roadmovie

Voor De Breij voelde het als een soort “roadmovie”. “Een film waarin een tiener aan een 40-jarige vertelt hoe ze het leven ziet”, zegt ze. “Ik vind haar een schitterend figuur.”

Het is traditie dat er rond de 18e verjaardag van de troonopvolger een boek uitkomt om Nederland beter kennis te laten maken met hem of haar. Het verjaardagsboek van Amalia verschijnt half november.

Meer Nederland