Cliënten en medewerkers blij verrast met bezoekje Máxima

Vorsten

13-11-2020 22:43:25

Woonzorgpark Willem van den Bergh, onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo in Noordwijk, kreeg vandaag onverwachts bezoek van koningin Máxima. Cliënten en medewerkers waren blij verrast door de komst van Máxima, die zich kwam informeren over de impact van corona op het leven en de zorg in de gehandicaptenzorginstelling.

“Onze medewerkers leveren in het hele land topzorg aan kwetsbare cliënten. Dat is topsport”, zegt Ageeth Ouwehand, die namens de raad van bestuur van ’s Heeren Loo deelnam aan het gesprek. De vorstin sprak onder andere met Ouwehand over de invloed van de coronapandemie op de gehandicaptenzorg. “Dit bezoek voelt als erkenning hiervoor. Niet alleen voor ons, maar voor de hele sector.”

Máxima sprak ook met de zogenoemde Crisis Zorg Unit, die hulp aan bewoners met corona biedt die vanwege hun beperkingen niet in het ziekenhuis opgenomen kunnen worden. “Op de persconferenties gaat de meeste aandacht terecht naar de ziekenhuizen. Maar wij worden soms helemaal niet genoemd terwijl dit zo veel voor ons zou betekenen”, zegt Kees de Mol, verpleegkundige van de unit, over het bezoekje van Máxima. “En dan staat vandaag onverwachts de koningin op de stoep. Heerlijk om onze ervaringen te kunnen delen.”

De koningin bezocht ook een woning om met cliënten van het woonzorgpark in gesprek te gaan over het dagelijks leven. De koningin werd de oren van het hoofd gevraagd over onderwerpen variërend van Trump tot en met het Sinterklaasjournaal. “Op deze ervaringen en het verhaal kunnen wij, cliënten, verwanten en medewerkers voorlopig vooruit in deze lastige periode”, sluit directeur Fleur Drexhage af over het werkbezoek.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord