Nieuwe baan voor Constantijn

Vorsten

06-02-2015 15:12:00

BRUSSEL – Prins Constantijn heeft niet lang hoeven wachten op nieuw werk. Hij is deze week aan de slag gegaan als speciaal adviseur van eurocommissaris Andrus Ansip. De voormalige premier van Estland is in de Europese Commissie belast met de digitale interne markt. Dat is een deel van de portefeuille die tot oktober werd beheerd door Neelie Kroes. Prins Constantijn was haar kabinetschef.

Constantijn houdt dus werk in Brussel. Maar de prins is ook in Nederland aan de slag gegaan voor StartupDelta. Dat is door de regering opgericht om innovatieve startende ondernemingen op weg te helpen en het ondernemersklimaat daarvoor te bevorderen. Het hoofdkwartier komt op het voormalige Marineterrein in Amsterdam en Neelie Kroes is aangezocht als voorzitter en aanjager in de zogenoemde ‘International Circle of Influencers’. Zij heeft een deel van haar Brusselse team, onder wie dus ook Constantijn, meegenomen.

De 45-jarige prins knijpt er overigens twee maanden tussenuit. In april en mei maakt hij een rondreis door de Verenigde Staten als zogenoemde Eisenhower Fellow. Sinds 1953 worden jaarlijks wereldwijd zo’n dertig veelbelovende personen onderscheiden met een Fellowship, waardoor ze de kans krijgen op hun vakgebied kennis te maken met experts en geleerden bij universiteiten en bedrijven in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse oud-generaal Colin Powell is voorzitter van de raad van bestuur van de Eisenhower Fellowships.

Meer Nederland