Constantijn denkt nog na over verlenging

Vorsten

2019-01-24 15:14:00

Prins Constantijn heeft donderdag verheugd gereageerd op de nieuwe editie van de in oktober in de Amsterdamse Gashouder te houden wereldtop kunstmatige intelligentie. ,,Geweldig om jullie terug te hebben in Nederland, met dit jaar een nog groter en indrukwekkender evenement”, twitterde Constantijn.

‘World Summit AI’ zoals het in het Engels heet, zegt ‘s werelds leidende multidisciplinaire festival te zijn op het gebied van ‘artificial intelligence’. Er worden 15.000 deelnemers verwacht, uit 170 landen. Dat past mooi bij de ambitie van Startup Amsterdam dat woensdagavond voor nog eens vier jaar groen licht kreeg van de gemeenteraad van Amsterdam.

Of prins Constantijn in het najaar nog als ambassadeur en aanjager van StartUpDelta aanwezig is bij het festival, is ongewis. In juni loopt zijn contract af, zo vertelde hij woensdag in het praatprogramma van Eva Jinek. Dat is op zich een mooi moment om iets anders te gaan doen, aldus Constantijn. Maar hij is gepassioneerd voor het onderwerp en wil wel nadenken over verlenging, mits de regering woorden in daden omzet.

Nederland wil op het gebied van innovatieve start-ups in Europa voorop lopen, maar die ambities vertaalt zich niet in voldoende passende maatregelen, regelgeving en financiën stelde de prins. Zonder dat heeft het niet zo’n zin om door te gaan.


Meer Nederland