Constantijn en Laurentien snappen publicatie foto’s Eloise niet

Vorsten

26-08-2020 20:43:26

Prins Constantijn en prinses Laurentien zijn niet blij met de foto’s die Weekend van hun dochter Eloise heeft gepubliceerd. Het weekblad plaatste een reeks beelden van de 18-jarige gravin die proeft van het studentenleven. Zo werd ze rokend op de gevoelige plaat vastgelegd. “Eloise is in eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden”, laat het echtpaar woensdag weten in een verklaring aan Shownieuws.

Omdat de gravin in tegenstelling tot haar ouders geen lid is van het Koninklijk Huis hoeft geen rekening te worden gehouden met de mediacode. Toch snappen Constantijn en Laurentien niet waarom de reportage is geplaatst. “Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat.”

Eloise is zaterdag in Amsterdam begonnen aan de hotelschool. Op Instagram deelde de gravin zelf ook al foto’s van de start van haar studie, al waren dat een stuk serieuzere beelden van haar bureau en computer in haar kamer op de campus.

Meer Nederland