Curaçao loopt warm voor koningspaar

Vorsten

2013-11-19 19:30:00

WILLEMSTAD – Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Curaçao is een succes. De koning die naar eigen zeggen bij zijn eerste kennismaking in 1987 al zijn hart verpandde aan Curaçao heeft het naar zijn zin. Hij voelt zich er thuis, ook geholpen door de tijd die hij er met de marine doorbracht. Máxima wordt als latina op Curaçao met open armen ontvangen. “Zij is één van ons, zij begrijpt ons”, zegt een Curaçaoënaar.

De warmte en goede gevoelens over en weer stralen af op het kennismakingsbezoek waarvoor maandag en dinsdag duizenden mensen op de been kwamen, naast honderden schoolkinderen die dinsdag speciaal naar de dorpjes Soto en Montaña werden gebracht om het bezoekende koningspaar te zien. En ook op de zesde dag op rij met zwaaiende, schreeuwende, juichende en zingende jeugd, bleven Willem-Alexander en Máxima onvermoeibaar glimlachen, handen schudden en meedeinen op de opzwepende tumba en calypsomuziek.

Er wacht het paar nog één eiland, Aruba. Het oudste van de 3 zelfstandige landen in het Caribische deel van het koninkrijk heeft er alles aan gedaan om zoveel mogelijk mensen de kans te geven het koninklijk gezelschap te zien. Zo zijn alle scholieren uitgenodigd om donderdag naar het stadion te komen voor een ‘ontmoeting’ met het paar en is er woensdagavond aan de noordkust bij Bushiribana een ‘royal night’ waar 7000 belangstellenden worden verwacht.

De reis is voor Willem-Alexander en Máxima na het kennismakingsbezoek aan Aruba nog niet voorbij. Vrijdag wordt een kort bezoek gebracht aan Colombia, zaterdag is Venezuela aan de beurt.


Meer Nederland