De Breij en Amalia blikken terug op boek: toch wel iets speciaals

Vorsten

16-11-2021 08:10:02

Prinses Amalia vindt het boek dat over haar verschenen is “toch wel iets speciaals”. In een onlinegesprek met Claudia de Breij, die haar verhaal optekende in het boek Amalia, blikt ze terug op het maakproces van het boek.

“Wat is dat toch met jou, ik krijg altijd een melige lachbui als ik met jou ben. Dan ben je toch wel een hele goede comedian”, begint de 17-jarige Amalia haar gesprek met De Breij, dat wordt gedeeld op de Twitter van het Koninklijk Huis. De Breij vraagt Amalia wat ze uiteindelijk van het boek vindt. De prinses reageert daarop dat ze het “cool”, “onwerkelijk” en “enorm gek” vindt.

Krijg Amalia cadeau bij 4x Vorsten

Leer prinses Amalia én andere royals nog beter kennen.

De coverfoto, eentje van een wintersporttripje, heeft Amalia zelf uitgekozen. De foto op de achterkant van haar en De Breij samen heeft ze zelf gemaakt. “Na heel veel mislukte selfies en lachbuien”, reageert de prinses daarop.

Amalia, die op 17 december 18 jaar wordt, is heel benieuwd wat ze over veertig jaar van het boek vindt. “Want het is toch wel iets speciaals. Het is toch echt wel een momentopname, een soort snapshot.”

Meer Nederland