De Wallen geen onbekend terrein voor Máxima

Vorsten

2021-07-15 13:10:30

Koningin Máxima neemt buitenlandse vrienden weleens mee naar de Amsterdamse Wallen. “Deze buurt is nu eenmaal Amsterdam eigen”, verklaarde Máxima. De Wallen waren dan ook opgenomen in haar kennismakingstocht door Nederland, waarbij ze deels incognito en met zwarte pruik het land in trok. “Ik was hier al in 1999. Ik had er veel over gelezen.”

Máxima had in Café de Stoof aan de Oudezijds Achterburgwal een gesprek met onder meer Cor van Dijk van ondernemersvereniging BIZ Burgwallen en eigenaar van onder andere Casa Rosso en de Bananenbar.

De koningin was in het café om te praten over de nieuwe tijdelijke brug die ze net had geopend, maar Van Dijk was benieuwd of Máxima al eens eerder in de buurt was geweest. Dat was dus het geval. Ze was destijds ook over de Wallen gelopen.

Tijdens het gesprek kwamen ook mogelijke namen voor de nieuwe brug ter sprake. ‘De Wolk’ opperde wijkbewoner Bert Nap, of anders ‘hondendrol’ gezien de vreemde vorm. Máxima keek van die laatste suggestie even op, maar werd gerustgesteld. Het kon ook een liefkozende naam zijn, zoals ‘Kabouter Buttplug’ in Rotterdam, aldus stadsdeelbestuurder Micha Mos.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana