Deel Europese koninklijke paleizen open voor publiek

Vorsten

23-07-2020 13:23:38

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam heeft donderdag het aantal dagen dat het open is voor publiek met een dag per week uitgebreid. Het paleis op de Dam is tot zondag 30 augustus nu wekelijks vier dagen geopend: donderdag, vrijdag en het weekeinde. Bezoekers moeten hun toegangskaarten online bestellen en binnen moeten de coronarichtlijnen in acht worden genomen, met name met betrekking tot het onderling afstand bewaren.

Omdat afstand bewaren in Paleis Noordeinde vrijwel onmogelijk is, gaat het Haagse werkpaleis van koning Willem-Alexander deze zomer niet open. Datzelfde geldt voor nog een aantal bij toeristen en bezoekers populaire koninklijke paleizen in Europa. Zo blijven de deuren gesloten van het Koninklijk Paleis in Brussel, het Koninklijk Paleis in Oslo en het Palais Princier in Monaco. Daar vervallen op twee na ook de zomerconcerten en die zijn dit jaar alleen toegankelijk voor een door prins Albert II uitgenodigd publiek.

Buckingham Palace in Londen, dat elk jaar tienduizenden bezoekers trekt, blijft eveneens gesloten, maar Windsor Castle en de Palace of Holyroodhouse in Edinburgh zijn donderdag wel opengegaan. Bezoek is ook mogelijk aan het Palacio del Oriente, oftewel het Koninklijk Paleis, in Madrid. Mondkapjes zijn verplicht en ook hier is de kaartverkoop online. Verder zijn het Koninklijk Paleis in Stockholm, het groothertogelijk paleis in Luxemburg en het paleismuseum van Amalienborg in Kopenhagen geopend. In Denemarken is deze zomer een expositie van de kleding die Jørgen Bender heeft gemaakt voor prinses Benedikte.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel