Defilé koning Willem-Alexander op Veteranendag afgelast

Vorsten

2020-04-03 17:20:51

Het defilé van koning Willem-Alexander op de Nederlandse Veteranendag op 27 juni is afgelast vanwege de coronacrisis. Dat maakte het dagelijks bestuur van het Nationaal Comité Veteranendag vrijdag bekend.

Ook gaan het evenement op het Malieveld, de medaille-uitreiking op het Binnenhof, de openingceremonie in de Ridderzaal en de fly-past waarbij vliegtuigen over Den Haag vliegen niet door. “Een feestelijke Nederlandse Veteranendag zoals we die al vijftien jaar kennen is niet wenselijk en mogelijk”, aldus het bestuur van het evenement, dat vorig jaar ongeveer 75.000 bezoekers trok.

Het campagneteam van het Nationaal Comité Veteranendag werkt wel aan een alternatief, niet-fysiek, programma. Op 15 april wordt daarover meer bekend.

De Veteranendag wordt sinds 2005 gehouden als blijk van erkenning en waardering voor de Nederlandse veteranen. Vorig jaar waren dat er 110.000. Het is een manier om hen te bedanken “voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden”. De dag wordt standaard gehouden op of rond 29 juni, de verjaardag van de in 2004 overleden prins Bernhard.


Meer Nederland