Den Haag stroomt weer vol voor Prinsjesdag

Vorsten

17-09-2019 04:11:00

Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag. De eerste Oranjefans begeven zich al naar de route waarover aan het begin van de middag de Glazen Koets met koning Willem-Alexander en koningin Máxima de rit van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof maken. Daar leest de koning in de Ridderzaal de troonrede voor.

De Glazen Koets vervangt voor de vierde keer de Gouden Koets, die nog wordt gerestaureerd. Duizenden mensen zien de koets vanaf tribunes op het Lange Voorhout en langs de route passeren. Na de troonrede keert de koninklijke familie terug naar Paleis Noordeinde, waar rond 14.00 uur de jaarlijkse balkonscène plaatsvindt.

Het publiek heeft waarschijnlijk geluk met het weer. Volgens Weeronline is het fris voor de tijd van het jaar en gaat het flink waaien, maar blijft het over het algemeen droog en de zon schijnt af en toe.

Oranjefans en anderen die Den Haag bezoeken kunnen dinsdag maar beter met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Veel straten zijn afgesloten vanwege festiviteiten rond Prinsjesdag.

Meer Nederland