Dit jaar minder Van Vollenhoven Penningen

Vorsten

2013-11-28 20:57:00

ROTTERDAM – Vijf mensen die iets moedigs hebben gedaan krijgen dit jaar een Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning. Dat heeft de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) donderdag bekendgemaakt. De SMV heeft de onderscheiding vorig jaar in het leven geroepen.

Er worden minder helden onderscheiden dan vorig jaar. Bij de eerste uitreiking ontvingen nog 13 mensen de penning voor hun bijdrage aan de veiligheid in de samenleving. De meesten kregen een bronzen penning, reddingswerker Rob Smit uit Hindeloopen werd onderscheiden met de zilveren penning.

De keuze is dit jaar gevallen op een 90-jarige man uit Rotterdam die een meisje uit het water redde, een 76-jarige vrouw die een inbreekster in huis vasthield tot de politie kwam, een vrouw die jongeren rond haar zorgcomplex aansprak op hun overlast, een 70-jarige man die voorkwam dat zijn zeemanskoor met de bus verongelukte en een buschauffeur die een rolstoeler van een spoorwegovergang redde.

Wie van de vijf de zilveren Van Vollenhoven Penning krijgt, blijft geheim tot de officiële ceremonie op 4 december. De man van prinses Margriet komt als voorzitter van de SMV zelf de penningen in het Rotterdamse stadhuis uitreiken.


Meer Nederland