Dit vindt Nederland van Máxima

redactievorsten

28-07-2020 08:47:57

Nederland gunt koningin Máxima veel, omdat we haar als persoon in ons hart hebben gesloten. We prijzen vooral haar meelevendheid, professionaliteit, humor én haar gevoel voor stijl. Dat blijkt uit de Máxima-enquête 2020 waaraan 1.618 mensen deelnamen. De resultaten zijn gepubliceerd in de nieuwe special Máxima, nu verkrijgbaar in de winkel en online.

‘Ze is een mooi mens met een mooi gezin, ongeacht haar functie’, is maar een van de vele reacties op de Máxima-enquête. Haar werk voor de VN combineert ze heel goed met haar werk als koningin, vindt vrijwel iedereen. ‘Haar inzet voor kansarmen heeft een grote invloed. Geweldig dat zij hierin, met haar goede verstand, haar tijd én energie investeert. Chapeau!’, aldus een deelnemer. En de baard van de koning? Die mag blijven!

Humor, meelevendheid en goede taalontwikkeling

Meelevend, dat is de eigenschap die het meest bij Máxima past. Ze is goed voorbereid op de taken die ze vervult en heeft goed oog voor de menselijke maat. Ook zegt 92% van de ondervraagden dat ze gevoel voor humor heeft.

Slechts een op de zes ondervraagden zou graag Máxima willen zijn. Grootste nadeel is dat zij altijd in de spotlight staat en dat ze onvoldoende vrijheid heeft om ‘normale’ dingen met haar gezin te doen. Wel aantrekkelijk: ze kan echt iets kan betekenen voor anderen. Maar ook: ‘Met alle egards behandeld, geen huishouden, over de wereld reizen’ en ‘mooie kleding, mooi haar en make-up’.

De meeste respondenten zijn te spreken over de taalontwikkeling van Máxima: ze doet het goed (63%). Velen vinden haar accent heel bijzonder (26%), maar er is ook een groep die haar soms niet kan verstaan (10%).

De Baard van Willem-Alexander

Van Máxima mag de koning zijn baard laten staan, maar vinden de ondervraagden dat ook? Veruit de meesten vinden dat de baard goed staat bij de koning. ‘Niet meer afscheren’ zegt dan ook 73%. Niet iedereen houdt van baarden, dus ook niet bij onze koning (15%). Maar er zijn ook ondervraagden die vinden dat Willem-Alexander er beter uitziet zonder baard (13%).

Meer over Máxima

In de Máxima leest u alles wat u nog niet over Máxima wist, en meer! Nu in de winkel, en ook online te bestellen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.