Dordrecht maakt plannen Koningsdag bekend

Vorsten

2015-03-23 04:40:00

DORDRECHT – Op het stadhuis van Dordrecht worden maandag de plannen onthuld voor Koningsdag. Op 27 april wordt in de Drechtstad de nationale feestdag voor het eerst in de door koning Willem-Alexander en koningin Máxima gewenste nieuwe stijl gevierd.

Afgelopen maanden zijn delen van de plannen al uitgelekt. Dit tot ergernis van het hof en van de andere Drechtsteden, die ook een aandeel hebben in het programma en zich netjes aan de opgelegde geheimhouding hielden. Zo is er geen uitgebreide wandeling meer door de stad. Er worden verschillende locaties bezocht, waar steeds een thema centraal staat.

Toen de koning vorig jaar de keuze voor Dordrecht bekendmaakte, gaf hij een aantal uitgangspunten mee. Koningsdag moet een feest zijn dat door mensen kan worden meebeleefd. “Tijdens het bezoek hopen we zoveel mogelijk mensen uit stad en streek te ontmoeten en een karakteristiek deel van de gemeente te doorkruisen. Dat vertrouwde element houden we graag vast”, zei Willem-Alexander. Nieuwe elementen waren welkom, zoals een soort defilé of grote parade.

De koning heeft nog niet gezegd wie er van zijn familie het feest komen meevieren.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek