Drukke vrijdag voor koningspaar

Vorsten

20-03-2015 17:50:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander beleefde vrijdag een van de drukste dagen uit zijn nog prille regeringstijd. Hij was actief in twee landen als handelsreiziger, staatshoofd en kunstliefhebber.

De dag begon met het vervolg van het werkbezoek aan Hamburg, na terugkeer in Nederland wachtten een nieuwe minister en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en vrijdagavond wordt de koning in Amsterdam verwacht bij het afscheidsconcert van Mariss Jansons bij het Concertgebouworkest.

De koning was met Máxima vrijdagmorgen in Hamburg al vroeg uit de veren om in de oude Vismarkt aan de Elbe te leren over de mogelijkheden van vloeibaar natuurlijk gas (LNG) als brandstof in de scheepvaart. Daarna was het tijd voor een bezoek aan de Joop van den Ende Academy, en naast ontwikkelingen op het gebied van podiumkunsten ook een kort bezoek aan een bijeenkomst in de Academy over schoon openbaar vervoer in de toekomst.

Lunch

Het bezoek aan Hamburg werd afgesloten met een uitgebreide lunch in het Rathaus van de haven- en Hanzestad. Het koningspaar vertrok daarna meteen naar Nederland, waar aan het einde van de middag op de Eikenhorst de nieuwe bewindslieden konden worden beëdigd alvorens koning en koningin naar Amsterdam moesten voor het concert.

Uitslapen is er zaterdag niet bij. Vrijdag en zaterdag staan in het teken van NLdoet en ook Willem-Alexander en Máxima leveren zaterdag op een nog geheim gehouden locatie hun bijdrage.

Meer Nederland