Drukke dag voor koningin Máxima

Vorsten

2016-05-25 07:12:00

Koningin Máxima reist woensdag van hot naar her. Haar dag begint in Den Bosch, waar ze bij de start van de actie Klassiek Geeft is, en eindigt in Brussel. Daar woont ze een van de finaleavonden van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2016 bij.

Op basisschool Kruisboelijn in Den Bosch geeft Máxima woensdagochtend het startsein voor de inzamelingsactie Klassiek Geeft. Met deze actie zamelt NPO Radio 4 geld en muziekinstrumenten in voor het landelijk Instrumentendepot Leerorkest. De koningin is erevoorzitter van het platform van ambassadeurs ‘Meer muziek in de klas’, dat zich inzet voor muziekonderwijs op de basisschool.

Na Den Bosch reist Máxima af naar Den Haag. In het Mauritshuis spreekt ze met deelnemers aan het evenement Inspiring Perspectives. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Inspiring Fifty, een non-profitorganisatie die is opgericht met het doel vrouwen te inspireren een carrière in technologie te kiezen.

Willem-Alexander

Máxima sluit haar dag ook weer af met muziek. In Brussel woont de koningin, op uitnodiging van de Belgische koningin Mathilde, een finaleavond van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2016 bij. Mathilde is sinds 2013 beschermvrouwe van de internationale wedstrijd, die talentvolle jonge musici wil helpen bij de lancering van een internationale carrière.

Ook koning Willem-Alexander is woensdag in Brussel. Hij houdt een toespraak in het Europees Parlement ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.


Meer Nederland

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.