Drukke week voor koningin Máxima

Vorsten

25-03-2014 09:09:00

DEN HAAG – Na het diner voor delegatieleiders van de Nuclear Security Summit maandagavond staan er dinsdag geen officiële verplichtingen in de openbare agenda voor de Oranjes. Toch verbaasde ze iedereen door dinsdagochtend als eerste te arriveren bij het World Forum in Den Haag, waar ze Ban Ki-boom ontmoette. Woensdag bezoekt koningin Máxima een muziekproject voor jeugd van de Koninklijke Luchtmacht, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis.

Máxima brengt een bezoek aan het project ‘Young Musicians Spread Their Wings’ op vliegbasis Eindhoven, waarbij 250 jonge muzikanten muziekworkshops volgen onder leiding van orkestleden van de Koninklijke Luchtmacht. Donderdag houdt de koningin in Amsterdam een openingstoespraak op de Morningstar Investment Conference. Diezelfde dag is zij aanwezig bij de viering van het 10-jarig bestaan van het ROC Midden Nederland in Utrecht.

Prinses Margriet opent woensdag in IJmuiden het gerenoveerde gemeentehuis van Velsen. Prinses Beatrix woont donderdagavond in Groningen de derde editie van het Prins Claus Concert bij.

De koning heeft aan het eind van de week weer een openbaar optreden. Willem-Alexander is zaterdagmiddag bij het Grondwet Festival in Den Haag. Met dit festival wordt het 200-jarig bestaan van de Nederlandse grondwet gevierd.

Meer Nederland