Koningspaar erg populair in Duitsland

Vorsten

20-03-2015 15:03:00

HAMBURG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn tijdens hun tweedaagse werkbezoek aan Duitsland overal bejubeld en toegejuicht. De Duitsers stonden met name in Hamburg rijen dik om een glimp op te vangen van het Nederlandse koningspaar en om een foto met hen te maken.

Niet alleen media in Hamburg en Sleeswijk-Holstein pakten vrijdag flink uit het met koninklijk bezoek. De Duitse boulevardkrant Bild had ook in de landelijke editie een foto op de voorpagina en Die Welt schreef dat Willem-Alexander zijn imago als ‘Prins Pils’ inmiddels ver achter zich had gelaten.

De enorme belangstelling voor het koningspaar en met name voor Máxima, die in Hamburg behalve met veel bloemen met spreekkoren werd begroet, helpt de handelsmissies die gelijktijdig met de werkbezoeken plaatsvinden. Ook het Nederlandse bedrijfsleven krijgt dankzij het bezoek alle aandacht, waardoor het leggen van contacten en zakendoen wordt vergemakkelijkt.

Dat de koning vloeiend Duits spreekt en zo informeel en warm overkomt, doet zijn reputatie in het buurland geen kwaad. “Ze zijn zo losjes en sympathiek”, meende een Duitse fotograaf in Hamburg, waar vrijdagmiddag het zesde ‘kennismakingsbezoek’ aan een bondsstaat werd afgesloten. Vrijdagavond worden Willem-Alexander en Máxima weer verwacht in het Concertgebouw in Amsterdam.

Meer Nederland