Eerste aflevering De zware jas van Beatrix trekt 775.000 kijkers

Vorsten

2020-03-19 08:19:17

Het programma De zware jas van Beatrix, een docuserie over de regeerperiode van koningin Beatrix, heeft 775.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Woensdag werd op NPO 2 de eerste van in totaal vier afleveringen uitgezonden.

De eerste episode stond in het teken van affaires binnen het koninklijk huis, met in het bijzonder de Hofmans-affaire in de jaren vijftig en de Lockheed-affaire uit 1976. Beatrix, toen nog kroonprinses, begon in deze eerste aflevering het verzet tegen haar ouders.

Verder hield het programma Tussen Kunst en Kitsch zich woensdag keurig staande tussen alle actualiteitenprogramma’s die opnieuw voornamelijk over het coronavirus gingen. Volgens de SKO wist presentator Frits Sissing met zijn kunstprogramma ruim 2 miljoen kijkers te trekken. Tussen Kunst en Kitsch was daarmee, na het NOS Journaal van 20.00 uur, het best bekeken programma van de dag. Naar het nieuwsbulletin keken ruim 3,1 miljoen mensen. Nummer drie in de lijst was De Wereld Draait Door. Dat bleef met 1,7 miljoen kijkers De rijdende rechter (1,6 miljoen) nipt voor.


Meer Nederland