Eindelijk weer grote feesten vanwege Koningsdag

Vorsten

27-04-2022 03:42:03

In het hele land worden dit jaar weer grote koningsdagfeesten gehouden. Na twee jaar zonder festiviteiten vanwege de coronapandemie is er woensdag voor oranjefans weer van alles te doen om de verjaardag van koning Willem-Alexander mee te vieren.

Het grootste muziekfestival is Kingsland, dat plaatsvindt in drie steden: Amsterdam, Groningen en Rotterdam. In de RAI zijn vijf stages met artiesten als Martin Garrix, Frenna en Sunnery James & Ryan Marciano op het podium. Prins Floris is ook een van de dj’s die in de hoofdstad achter de draaitafel plaatsnemen. Groningen viert zijn vijfjarig jubileum dit jaar in het Stadspark met onder anderen Maan, Snelle en Rolf Sanchez. In Rotterdam is het Zuiderpark omgetoverd tot festivalterrein. In zijn thuisstad treedt Ronnie Flex op en wordt hij vergezeld door mede-Rotterdammer Afrojack.

Op het Chasséveld in Breda worden 40.000 bezoekers verwacht voor het Koningsdagfeest van Radio 538. Bekende artiesten als Davina Michelle, Emma Heesters, Maan, Kris Kross Amsterdam, Rolf Sanchez en Snollebollekes zijn uitgenodigd voor het uitverkochte festival.

Kingsworld

De afgelopen twee jaar werd het evenement vanwege de coronapandemie digitaal gehouden. Vorig jaar zou het Koningsdagfeest wel worden georganiseerd als proefevenement van Fieldlab. Maar nadat medewerkers van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis een petitie waren gestart tegen het evenement met 10.000 bezoekers, werd het toch op het laatste moment afgeblazen.

Feestgangers kunnen woensdag verder naar het Zuiderpark in Den Haag om op Kingsworld te genieten van optredens van onder meer Bizzey, Dave Roelvink en The Darkraver. In Best zijn acht podia opgetuigd waar dj’s uit binnen- en buitenland draaien op het dancefeest Supersized Kingsday. Ook elders in het land worden feesten gevierd ter ere van de verjaardag van de koning, waaronder in Zwolle, Eindhoven en Den Bosch.

Willem-Alexander is woensdag samen met koningin Máxima en hun dochters in Maastricht om daar zijn verjaardag te vieren. In 2020 zou het gezin er al naartoe gaan, maar dat ging vanwege de coronapandemie niet door. Het gezelschap loopt een route door de Limburgse stad. Onderweg is er volop muziek van onder anderen André Rieu, Rowwen Hèze en het dj-duo Lucas & Steve.


Meer Nederland

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug