Eindhoven wil ook ‘actief’ programma voor koninklijk gezin

Vorsten

2021-03-30 14:55:29

De gemeente Eindhoven hoopt Koningsdag ondanks de beperkingen door corona “nog steeds zo actief en interactief” mogelijk te maken. Waar dat haalbaar is, krijgt het koninklijk gezin ook enkele activiteiten te doen zoals die normaal gesproken altijd worden georganiseerd door gastgemeenten.

De inwoners van Eindhoven zullen net als de rest van Nederland alle activiteiten online of via de televisie moeten volgen. Burgemeester John Jorritsma zei tijdens de persconferentie dat alles bewust wordt afgeschermd “om mensen vooral thuis te laten en niet de straat op te laten gaan op hun vrije dag”. Eindhoven wil daarmee voorkomen dat mensen zich gaan “groeperen”.

“Wij willen laten zien dat de stad, met de technische vaardigheden die het heeft, ook digitaal feest kan vieren.” Jorritsma hoopt dat iedereen “met een tompouce op schoot” op de bank meekijkt.

Toch wordt het publiek ook betrokken bij de uitzending van Koningsdag. Er wordt naar voorbeeld van de Ronde van Vlaanderen met drones boven de stad gevlogen om Eindhoven zichtbaar te maken voor de rest van het land. De gemeente hoopt dat inwoners naar de camera’s zullen zwaaien.


Meer Nederland