Eloise neemt het op voor broertje Claus op kostschool

Vorsten

30-09-2020 21:24:59

Eloise heeft het weer aan de stok met roddelblad Weekend. Nadat ze zelf rokend op de cover werd geportretteerd, staat nu haar kleine broertje Claus op de voorpagina. Volgens het blad zou de 16-jarige Claus wegens puberproblemen naar een kostschool gestuurd zijn.

“Beste Marc van der Linden, wat een raar idee om te suggereren dat Claus weggestuurd wordt, terwijl het de leukste en sociaalste jongen is. En hij is ook nog eens een geweldige broer”, schrijft de 18-jarige Eloise op Instagram. “Hoe kan je zo over een jonge jongen praten… en niet verwachten dat het hem iets doet. Doe normaal en hou je negatieve mening die op niks is gebaseerd voor je.”

Woensdag 23 september werd bekend dat Claus, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, zijn middelbare school de komende twee jaar aan de kostschool Gordonstoun afmaakt. Dat leek een plotse overstap, want het nieuwe schooljaar van de school in Schotland begon eigenlijk al op 1 september. Ook moesten Claus en zijn moeder, die hem bracht, vanwege de coronamaatregelen twee weken in quarantaine.

Gordonstoun is een prestigieuze kostschool die vooral bekend stond om het spartaanse regime en de vele pesterijen. Onder anderen prins Philip en zijn zoons Charles, Andrew en Edward en zijn kleinkinderen Peter en Zara Phillips zijn oud-leerlingen van de school.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft