Europese Commissie op weg naar paleis

Vorsten

2016-01-07 08:34:00

AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen donderdag de Europese Commissie op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Het bezoek markeert het begin van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie, dat een halfjaar duurt. De leden van de commissie hebben ook ontmoetingen met het kabinet en met Kamerleden. Woensdagavond bezochten eurocommissarissen de Hermitage in Amsterdam.

Minister-president Mark Rutte ontvangt de leden van de Europese Commissie donderdagochtend bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hier vindt een korte ontmoeting plaats tussen eurocommissarissen en het Nederlandse kabinet. Aansluitend hebben Rutte en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker een gesprek.

Máxima gaat donderdag ook nog naar museum De Hermitage in Amsterdam. Zij woont daar de ondertekening bij van een lening van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank aan Qredits Microfinanciering Nederland. Met deze lening kan Qredits meer leningen verstrekken aan ondernemers.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek