Máxima kiest II x Claes Iversen

redactievorsten

2016-03-10 18:27:37

10-03-2016 France Queen Maxima and King Willem-Alexander leaving the palais de l’Elysee for a meeting with President Hollande during the 1st day of the 2 day statevisit to France. © PPE/Nieboer

Koningin Máxima pakt uit tijdens het staatsbezoek in Frankrijk. Uit haar garderobe!
Tijdens de start van het bezoek aan Parijs verscheen de koningin in een antiek roze robe manteau, gemaakt van een dubbele wollen crêpe, geappliceerd met Frans kant en afgebiesd met geborduurde Galon tressé. Het is een ontwerp van Claes Iversen. De Deens-Nederlandse couturier ontwierp eerder al outfits voor de koningin voor het staatsbezoek aan Denemarken, waaronder een bekende grijze mantel met geappliceerde stenen. Ook werkte hij voor prinses Viktória de Bourbon de Parme, voor wie hij een trouwjurk ontwierp.

Bij aankomst in Frankrijk droeg Máxima ook al een creatie van Iversen, namelijk een wollen, roestkleurig tweedelig broekpak van de pret-a-porterlijn II by Claes Iversen.
Ongetwijfeld zal de koningin de eerste dag van het staatsbezoek afsluiten met een prachtige galajurk, maar van wie deze zal zijn, is nog afwachten.


Meer Nederland