Fedja van Huêt bij uitblinkerslunch koning en koningin

Vorsten

25-11-2021 15:50:02

Acteur Fedja van Huêt was donderdagmiddag een van de 26 genodigden van de zogeheten uitblinkerslunch van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het koningspaar ontving in totaal 26 Nederlanders die zich door een bijzondere prestatie wisten te onderscheiden.

Behalve Van Huêt, die aanwezig was vanwege zijn Gouden Kalf voor Beste Acteur in De Veroordeling, schoven ook wereld- en olympisch kampioen BMX Niek Kimman, Stripschapsprijs-winnaar Henk van der Spoel en Spinozapremie-winnaar Jan van Hest aan. Ook Alfred Schaffer, de winnaar van de P.C Hooftprijs voor beste dichter en Stef Biemans, die dit jaar de Zilveren Nipkowschijf voor beste programmamaker won, zaten aan tafel op Paleis Noordeinde.

Ook goochelaar Hans Kazàn, die eerder per ongeluk al verklapte uitgenodigd te zijn, was aanwezig. Kazàn won dit jaar de Fred Kaps Award, een belangrijke prijs voor illusionisten.

Willem-Alexander en Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Meer Nederland