Felicitaties voor jarige prinses Laurentien

Vorsten

2021-05-25 12:32:13

Prinses Laurentien is dinsdag 55 jaar geworden. De felicitaties voor de echtgenote van prins Constantijn stromen via de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis binnen.

Ook gravin Eloise laat de verjaardag van haar moeder niet zomaar voorbij gaan. In haar Instagram Stories deelt ze een foto van Laurentien. “Happy birthday”, schrijft ze erbij, gevolgd door twee hartjes. Ook de Rijksvoorlichtingsdienst plaatste online een foto van de jarige. Het is een van de officiële portretfoto’s die eind vorig jaar van haar en Constantijn zijn gemaakt.

Laurentien woont in Den Haag, samen met Constantijn en hun kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore. Ze strijdt al jaren tegen laaggeletterdheid en in 2004 werd op haar initiatief Stichting Lezen & Schrijven opgericht. Ook richtte de prinses de Missing Chapter Foundation op, een stichting die kinderen een stem wil geven in de maatschappij, en is ze directeur van de Number 5 Foundation. De stichting, die ze samen met Constantijn opzette, houdt zich bezig met maatschappelijke vraagstukken zoals kinderarmoede, taalontwikkeling van 0- tot 4-jarigen, digitale ongelijkheid en duurzaamheid.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?