Filip en Mathilde in gesprek over vaccinaties bij ziekenhuis

Vorsten

2021-02-12 14:55:41

Filip en Mathilde hebben vrijdagochtend een bezoek aan een ziekenhuis gebracht. Het Belgische koningspaar ging naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper.

Het werkbezoek stond in het teken van de gevolgen van de coronacrisis voor de zorg, waar alle zeilen bijgezet worden tijdens de pandemie. Filip en Mathilde woonden een werkvergadering bij. Daarna gingen zij in gesprek met verschillende zorgmedewerkers. Het paar liet zich onder meer informeren over de voorbereidingen die worden getroffen voor de vaccinaties.

Op de foto is Mathilde te zien in gesprek met een aantal leden van het personeel. Zij liet zich bijpraten over de gevolgen van corona op het werk en hun eigen ervaringen. De middag werd afgesloten met een kort bezoek aan de spoeddienst van het ziekenhuis.

De twee hebben de afgelopen tijd al meerdere keren een bezoek gebracht aan Belgische ziekenhuizen. Zo gingen ze aan het begin van de coronacrisis in april 2020 langs in Luik. En bij het begin van de tweede golf in het najaar bezochten ze onder meer ziekenhuizen in Aalst en Seraing. De koning en koningin lieten destijds via hun sociale media weten dat “de tweede coronagolf de capaciteit van de Luikse ziekenhuizen zwaar onder druk heeft gezet”.


Meer Nederland