Gedenkplek voor Christina in paleis en Koninklijke Stallen

Vorsten

2019-08-24 15:31:00

De Koninklijke Stallen hebben zaterdag voor de laatste keer deze zomer bezoekers over de vloer gehad. Op de laatste dag van de zomeropenstelling kwamen ruim 2300 mensen een kijkje nemen bij de paarden, koetsen en auto’s van het Koninklijk Huis. Dat betekende dat bijna alle toegangskaarten waren verkocht.

Het publiek kon ook een deel van de zonnebloemen bewonderen die eerder in de week waren opgesteld rond de baar van prinses Christina en die zijn gebruikt bij haar afscheidsplechtigheid in het koetshuis. Daar stonden zaterdag weer de koninklijke rijtuigen, maar ernaast was ook een gedenkplek ingericht voor de op 16 augustus overleden prinses.

Zo’n plek was er ook in Paleis Noordeinde, dat eveneens voor de laatste keer dit jaar open was voor bezoekers. Het portret van Christina, dat eerder in de week bij de zogenoemde ‘chapelle ardente’ in de Koepel van Fagel had gestaan, stond omringd door zonnebloemen in de hal van het paleis.

Vorig weekeinde werd de openstelling vanwege het overlijden en de voorbereidingen op de uitvaart afgelast. De 5200 kaarthouders hebben inmiddels hun toegangsgeld gerestitueerd gekregen. Als paleis en stallen volgend jaar ook open gaan krijgen deze mensen voorrang bij de kaartverkoop.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana