Gelukwensen van prinses Mabel voor Malala

Vorsten

19-06-2020 15:40:24

Prinses Mabel heeft vrijdag via sociale media Malala, de Pakistaanse kinderrechtenactiviste en winnares van de Nobelprijs van de Vrede, gefeliciteerd met het afstuderen aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Die gelukswens plaatste ze bij feestelijke foto’s die Malala zelf van haar afstuderen plaatste.

Prinses Mabel is bestuurslid van het Malala Fonds, dat studieprogramma’s steunt waardoor meisjes naar school kunnen gaan en hun doelen kunnen bereiken. Die activiteiten liggen in het verlengde van Mabels werk als voorzitter van Girls Not Brides, dat strijd voert voor het beëindigen van de praktijk van kindhuwelijken. Mabel en Malala zijn dan ook al enkele keren samen opgetrokken, onder meer bij de Verenigde Naties.

Malala Yousafzai (22) schreef op Twitter dat ze “blij en dankbaar is.” De activiste is afgestudeerd in de studie PPE, wat staat voor filosofie, politiek en economie. “Ik weet niet wat er nu gaat komen. Maar voorlopig is dat Netflix, lezen en slapen.”

Malala kreeg bekendheid toen zij in Pakistan campagne voerde voor het recht van meisjes om naar school te gaan. Om die reden werd ze in 2012 door een Taliban-aanhanger door het hoofd geschoten. Na de aanslag werd zij behandeld in Groot-Brittannië, waar zij bleef wonen. Malala werd in 2014 de jongste Nobelprijswinnaar uit de geschiedenis.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.