Genomineerden Appeltjes van Oranje bekend

Vorsten

28-01-2021 21:23:58

De twaalf kanshebbers voor de Appeltjes van Oranje 2021 zijn donderdag door het Oranje Fonds bekendgemaakt. Dit jaar is het thema van de Appeltjes mentale kracht. De prijzen gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Dit jaar zijn twee projecten op de Nederlandse Antillen genomineerd. Het gaat om Stichting Equine Curaçao en Expertise Center Education Care Saba. Andere genomineerden zijn Stichting Realcovery inloophuis uit Weerselo, Stichting Herstelproces uit Zuidveen, Rivierenland Herstelt uit Culemborg en Stichting Shiva uit Amsterdam. Ook Stichting Zelfregieteam Borne, Ixta Noa uit Arnhem, Stichting Zelfbeschadiging uit Utrecht, Stichting de Waterheuvel uit Amsterdam, Stichting @Ease uit Maastricht en Stichting Vriendendiensten uit Deventer maken kans.

Koningin Máxima reikt in juni de Appeltjes uit aan drie winnaars. De winnaars krijgen een bronzen beeldje van een Appeltje van Oranje, ontworpen en gemaakt door prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro.

De Appeltjes worden dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 beschermheer en -vrouw van het Oranje Fonds.

Meer Nederland