Gesprek Máxima en voorzitter Afrikaanse Unie uitgesteld

Vorsten

03-02-2021 20:29:03

Het onderhoud tussen koningin Máxima en de voorzitter van de Afrikaanse Unie, president Cyril Ramaphosa van Zuid-Afrika, is woensdag “tot nader orde” uitgesteld, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Waarom de afspraak is geannuleerd, is niet bekendgemaakt.

De koningin zou het met Ramaphosa hebben over inclusieve financiering, wat inhoudt dat iedereen op het Afriaanse continenttoegang heeft tot financiële diensten als een betaalrekening of een verzekering, op het Afrikaanse continent. Máxima zou het gesprek voeren in haar functie van pleitbezorger voor inclusieve financiering namens de Verenigde Naties.

De twee zagen elkaar vorig jaar september al tijdens het evenement G7 Partnership for Women’s Digital Financial Inclusion. Daar maakten ze een afspraak om door te praten over samenwerking tussen de lidstaten van de Afrikaanse Unie en hoe die kan bijdragen aan het veilige gebruik van en toegang tot digitale financiële diensten.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.