Gezellige sfeer in Dordrecht

Vorsten

2015-04-27 12:38:00

DORDRECHT – De sfeer onder het publiek dat maandag naar de binnenstad van Dordrecht was gekomen om een glimp op te vangen van de leden van de koninklijke familie was goed. Sommige mensen hebben vanaf 9.00 uur staan wachten.

Zo waren de vriendinnetjes Kiki, Mirella en Alicia uit Zwijndrecht afgereisd en stonden ze achter de hekken te wachten tot de koning langskwam. Ze vonden het ‘hartstikke leuk’ om er te zijn. Desiree van Toer uit Dordrecht noemde het alleen maar vanzelfsprekend dat ze er stond. “Omdat het in je eigen stad is moet je er geweest zijn. Dit is de place to be.”

Sommige mensen klaagden dat ze tijdens het wachten op het koninklijk gezelschap wel hadden willen worden vermaakt met wat muziek, of schermen om de gebeurtenissen te volgen.

Landmacht

Het bezoek van de koning en zijn familie trok allerlei mensen naar de Zuid-Hollandse stad. Zo stonden dertig veteranen van de landmacht uit Dordrecht en omstreken netjes in het gelid langs de route van de koninklijke familie.

Ook Mieke Hilverts uit Leusden en Carla Pieterman uit Amersfoort noemden het bezoek van de koninklijke familie aan Dordrecht geslaagd. “Iedereen is vrolijk en ik voel geen afstand tussen het koningshuis en de burgers”, zei Hilverts. Pieterman was blij dat de voorspelde regen niet doorging.

Pieter Ypma uit Franeker was ook enthousiast. Hij vond het koningsbezoek ‘nieuwe stijl’ wat rustiger want er zijn meer plekken waar je rustig kon staan. Hem viel het op dat er geen oudhollandse spelletjes meer worden gedaan.


Meer Nederland