Gulpener Bierbrouwerij blij met eerste koninklijke bezoek

Vorsten

02-09-2021 15:11:10

De Gulpener Bierbrouwerij heeft 196 jaar moeten wachten op het eerste koninklijke bezoek. Directeur Jan-Paul Rutten was donderdagmiddag dan ook zeer ingenomen met de komst van koningin Máxima. Die kwam in haar functie als erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting in Gulpen een kijkje nemen omdat de brouwerij vorig jaar de plaquette voor duurzaam ondernemerschap heeft gewonnen. “Het is de parel op de kroon op ons werk die we vorig jaar al ontvingen”, aldus Rutten.

Volgens de jury staat “Gulpener Bierbrouwerij voor duurzaamheid, ambitie en eerlijkheid en maakt de brouwerij die visie waar door binnen het familiebedrijf klimaatneutraal bier te produceren.” Rutten zag met de onderscheiding 25 jaar duurzame inspanningen beloond. Die begonnen met regionale grondstofteelt en samenwerking met de lokale boeren. “De prijs bevestigt voor ons dat we jaar in jaar uit de keuzes maken die ertoe doen.”

Het werkbezoek was vooraf stil gehouden. De gemeente Gulpen, eerder dit jaar nog getroffen door overstromingen, wilde liever niet dat er publiek zou afkomen op de koninklijke visite. “Maar het is daarom niet minder feestelijk”, meende Rutten.

Meer Nederland